Eerste editie Ode aan Jan Janssen

Vanwege de situatie met betrekking tot het COVID-19 virus plaatsen we hierbij een update. Veel organisatoren zijn helaas gedwongen hun evenementen uit te stellen of zelfs te annuleren. Op dit moment zien we voor de Ode aan Jan Janssen nog geen aanleiding om een dergelijke maatregel te moeten treffen. Als organisatie houden wij alle ontwikkelingen en updates in de gaten. Indien er ontwikkelingen zijn die invloed hebben op ons evenement, informeren we je hierover via al onze kanalen.
Tot die tijd: let op je gezondheid, let op elkaar en een beetje meer op de mensen die momenteel extra hulp goed kunnen gebruiken. We hopen van harte dat de situatie snel verbetert en hoe mooi zou het dan zijn dat we aan het einde van de zomer de route van onze held kunnen afleggen op de fiets.
Tot binnenkort!

 

Jan Janssen is één van de meest succesvolle Nederlandse wielrenners aller tijden en de eerste Nederlandse winnaar van de Tour de France. Om die reden brengen we graag een ode aan hem! Naast de plaatsing van zijn standbeeld, stappen we op 29 augustus a.s. met elkaar op de fiets voor een route van 100 kilometer en beleven we alle hoogtepunten uit zijn carrière opnieuw. Hoe kan dat beter dan te starten waar de route van deze levende legende begon: in zijn geboortedorp Nootdorp.

Beleef je de route van Jan met ons mee? Schrijf je dan nu in!

Jan Janssen

    Jan Janssen (Nootdorp, 19 mei 1940) is een Nederlands voormalig beroepswielrenner. Hij
was als zodanig actief van 1962 tot 1973.

Wist je dat Jan onder andere:

       – Wereldkampioen werd in 1964?

       – Parijs-Roubaix op zijn naam schreef?

       – Als eerste Nederland de Vuelta en de Tour de France won?

       – En dat het voor hem allemaal begon in Nootdorp

Waarom meedoen?

Samen fietsen over de trainingsroute van onze eerste Tour- en Vuelta-winnaar Jan Janssen. Start- & finish zijn in zijn geboortedorp Nootdorp. Een ware ode aan de grootste kampioen uit de Nederlandse wielergeschiedenis. We fietsen langs het door ons gerealiseerde standbeeld van Jan in Nootdorp.

Datum en Programma

Zaterdag 29 augustus 2020

Start met openingswoord: 10:00 uur

Starten is mogelijk tot 12.00 uur

De finish is om 16:30 uur. Hier heb je de kans om op een groot beeldscherm met ons naar de Vuelta te kijken. Dit kan onder het genot van een hapje en een drankje (dit is voor eigen rekening)

Locatie

RKDEO Sporthal.

Sportparkweg 30, Nootdorp

Inschrijfgeld

Early bird tarief (geldig t/m 14 februari): 20 euro
Schrijf je in voor 15 februari a.s. en krijgt 5 euro korting op het inschrijfgeld!

 

Voor het inschrijfgeld krijg je:

– Ticket voor het fietsen over een legendarische route van ca. 100

– Consumptie bij de start

– Hollandse stop met koffie en gebak onderweg

– Vuelta kijken met Jan Janssen op een groot scherm. Hier is ook catering aanwezig (voor eigen rekening).

 

Interesse om deel te nemen als bedrijf? Dat kan! Vanaf 5 personen is het mogelijk om een bedrijfspakket af te nemen. Mail ons gerust voor meer informatie.

Inschrijven

Beleef je de route van Jan met ons mee? Schrijf je dan nu in!

Route

De route volgt binnenkort.

Contact

Heb je vragen? Bel of app ons dan op +31 (0) 6 27 47 39 73, of mail naar info@odejanjanssen.nl

Interesse om met je bedrijf deel te nemen? Neem dan ook met ons via bovenstaande gegevens contact met ons op.

Algemene voorwaarden

Standbeeld Jan Janssen

Jan Janssen is één van de meest succesvolle Nederlandse wielrenners aller tijden. Om die reden willen we graag een ode aan hem brengen. De eerste ‘strofe’ van onze Ode is de plaatsing van een standbeeld van Jan in Nootdorp, de plaats waar hij geboren en getogen is en van waaruit hij zijn trainingsrondes reed. De onthulling hiervan was op 27 januari jl. Dit prachtige kunstwerk is van Wil van Laan. Het vervolg is een eigen toertocht, gebaseerd op Jan zijn vroegere trainingsrondjes.